محرم؛ روز به روز، ساعت به ساعت سال را طی کرده و آمده است و خیمه پهنکرده در میدان شهر، در کوچه پس کوچه های محله ها، در گلوی بلندگوهای مساجد که سال تا سال با سکوت همراه بوده است. محرم آمده و همه جا ذکر حسین (ع) است. هر محفلی سیاهپوشی را تجربه می کند. دیوارهای شهر با زبان گریه با ما صحبت میکنند. محرم آمده تا صدای طبل و سنج و شیپور، خفتگان خفته را بیدار کند. محرم آمده تا ما دوباره بباریم و آب جلگههای پایین دست را حاصلخیزتر کند. این روزها باران حسینی تندتر میبارد و رودها همه نژادشان برمیگردد به علقمه و دستها در آسمان قد میکشند در پی باران خداوندی تا عطشانی خیمههای امام حسین (ع) را پاسخی درخور باشند. این روزها ابوالفضل العباس بلندترین نامی است که دهن به دهن میگردد و دهان شهر غم آلود را شیرین میکند.
ماه محرم ماه غم و اندوه دوستداران اهل بیت پیامبر(ص) و علی(ع) است؛ ماهی که از محرم سال 61 هجری قمری تا هم اکنون خیل عاشقان به خاندان مطهر رسول الله صلی الله علیه و آله را عزادار کرده است؛ مصیبتی که بزرگی آن قابل وصف نیست! و چه مصیبتی از این بالاتر که فرزند امام علی علیه السلام که جانشین و برادر و داماد و خلیفه پیغمبر خدا صلی الله علیه و آله بود یعنی امام حسین علیه السلام را کمتر از پنجاه سال از رحلت نبی خدا صلی الله علیه و آله به مسلخ ببرند؛ آن هم کسانی که خود را از امت رسول خدا صلی الله علیه و آله می دانستند!
به تعبیر امام الساجدین علیه السلام: أَمْسَتِ الْعَرَبُ تَفْتَخِرُ عَلَی الْعَجَمِ بِأَنَّ مُحَمَّداً مِنْهَا وَ أَمْسَتْ قُرَیْشٌ تَفْتَخِرُ عَلَی الْعَرَبِ بِأَنَّ مُحَمَّداً مِنْهَا وَ أَمْسَی آلُ مُحَمَّدٍ مَخْذُولِینَ مَقْهُورِینَ مَقْبُورِینَ. این است که عزا برای امام حسین بن علی (ع) تمامی ندارد. کربلا تنها یک حادثه نیست بلکه یک واقعه است که انسانهای بسیاری در طول چهارده قرن در این مکتب تربیت شده اند.
چه بسیار انسانهایی که با حضور در مجالس محرم جهت زندگی خود را عوض کرده اند. کربلا و محرم نگرش انسان را به زندگی تغییر می دهد. محرم هدف برای زندگی کردن را عمیق تر می کند. محرم به زندگی معنایی بس عظیم می بخشد. محرم ماه توبه است و ماه بازگشت به خدا و ماه پیدا کردن حقیقت و راه درست زندگی کردن و درست مردن است. محرم بهترین شیوه زندگی را به انسان می آموزد و نیز بهترین مردن و بدرود گفتن دنیا را می آموزد. محرم و کربلا اوج فضایل اخلاقی است؛ محرم اخلاق را با نمونه های عینی اش به ما می آموزد.
محرم درس وفاست، درس آزادی و آزادگی و درس عزت است. با این اوصاف که قطره ای از دریای تربیتی محرم بود دیگر جای تعجب ندارد که محرم انسانها را در یک شب بلکه کمتر از آن متحول نماید. اینکه مشاهده می شود بسیاری از کسانی که گرفتار گناهان هستند که به آنها خوی گرفته اند و عادت آنها شده است، اما این عادت ناروای خود را به حرمت محرم کنار می گذارند. پس محرم عزم آفرین است؛ عزم بر ترک معصیت الهی، عزم بر کسب فضایل و در یک کلام عزم بر بندگی خداست.
کمتر از یکروز تا تاسوعا و پیوستن به خیل سوگواران عاشورای حسینی مانده است، روزی که روزمره گی زندگی خیلی از انسانها را تحتتاثیر قرار میدهد. اتفاقی که شکوه یک واقعه را نشان میدهد و شوری حماسی در تاروپود جامعه میاندازد. فراموش نکنیم که اگر عشقی در دل نسبت به خاندان اهلبیت علیهمالسلام داریم ریشهاش را باید در خاطرات همین روزها جستجو کنیم.
باز این چه شورش است که در خلق عالم است
باز این چه نـوحـه و چه عـزا و چـه مـاتــم است
باز محرم شد و وقت عزا رسید ... این روزها در آستانه فرا رسیدن ماه محرم و ایام عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) چهره شهرهای ایران، حال و هوای دیگری پیدا کرده و دگر باره میتوان بیرق "یا حسین" را بر سردر خانه ها، مغازه ها، حسینیه ها، مساجد و اماکن مختلف نظاره کرد و لباس های مشکی را دید که زینت بخش تن عاشقان و عزاداران حسینی گردیده است.
تصاویر زیر گوشه ای از آماده سازی مساجد و هیئت های عزاداری و همینطور برخی سیاهه فروشی ها در آستانه ماه محرم را نشان می دهد که در راستای زنده نگاهداشتن حرمت ماه محرم و رسالت خونین سیدالشهدا(ع) اقدام به سیاهپوشی کرده اند. عاشقان حسین سن و سال نمی شناسد همه و همه در پی مهیا نمودن مراسم عاشورایی در تکاپو هستند و هرکسی کارش را آنگونه انجام می دهد که چیزی را در عزای عزیز فاطمه کم نگذارد. بغضها گلوی محبین حضرتش را میفشارند و قلوبشان تنگ و نالان شده است و این نوا کماکان بگوش میرسد که :
فرا رسیدن ایام محرم، ماه شکوفایی غنچه های بیداری، ایثارو فداکاری را
پیشاپیش بر عاشقان امام حسین (ع) تسلیت و تعزیت عرض می نماییم.
فرهنگ نیوز سبک زندگی های مثبت گذشته را در قالب کاریکاتور (کمیک استریپ) با موضوعات مختلف یادآوری و با امروز مقایسه نموده است که در این مجال تقدیم شما دوستان پرشین استار می شود. امیدوارم خوشتون بیاد و ضعف و قوت های زندگی ها در زمینه های مختلف اعم از مصرف گرایی، کسب و کار، رسم و رسوم، همسایه داری، اخلاق ورزشی و قهرمانی، وضعیت تعلیم و تربیت، ازدواج جوانان، خواستگاری و مجالس عروسی و خیلی چیزهای دیگری که در گذشته پر رنگ تر و نمایان تر از حال بود رو دریابید.
مصرف گرایی
کسب و کار
فرهنگ دیروز و امروز
همسایه داری
اخلاق ورزشی و قهرمانی
وضعیت تعلیم و تربیت
ازدواج جوانان
خواستگاری
مجالس عروسی
یوسف، ای گمشده در بی سر وسامانی ها!
این غزل خوانی ها، معرکه گردانی ها
سر بازار شلوغ است، تو تنها ماندی
همه جمع اند، چه شهری، چه بیابانی ها
چیزی از سوره یوسف به عزیزی نرسید
بس که در حق تو کردند مسلمانی ها
همه در دست، ترنجی و از این می رنجی
که به نام تو گرفتند چه مهمانی ها
خواب دیدم که زلیخایم و عاشق شده ام
ای که تعبیر تو پایان پریشانی ها
عشق را عاقبت کار پشیمانی نیست
این چه عشقی است که آورده پشیمانی ها؟
"این چه شمعی است که عالم همه پروانه اوست؟"
این چه پروانه که کرده است پر افشانی ها؟
یوسف گمشده! دنباله این قصه کجاست؟
بشنو از نی که غریب اند نیستانی ها
بوی پیراهن خونین کسی می آید
این خبر را برسانید به کنعانی ها
مهدی جهاندار