با سلام : پیشاپیش فرارسیدن فرخنده عید سعید غدیر خم را خدمت همه ی اوناییکه قابل می دونند این مطلب و می خونند تبریک عرض نموده و از همگی التماس دعا داریم .
عید غدیر، عید الله الاکبر و عید آل محمد و ارزشمندترین و والاترین عید اسلامیاست. هیچ روزی در طول سال، فرخندهتر و مبارکتر از این روز مقدس نزد شیعیان اهلبیت نیست. امام صادق سلام الله علیه میفرماید:
«ان یوم غدیر خم بین الفطر و الاضحی و الجمعه کالقمر بین الکواکب...» روز عیدغدیر خم در میان سه عید فطر و قربان و جمعه، مانند درخشندگی ماه در میانستارگان است. چه تعبیر ظریفی امام دارد که عید غدیر را تشبیه به ماه کرده است ودیگر اعیاد را به ستاره; زیرا در این روز بزرگ بود که خداوند اعلام کرد: امروزدین را بر شما تکمیل کردم و نعمتم را بر شما به اتمام رساندم «الیوم اکملتلکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دینا». نعمتبزرگ اسلام که ازهر نعمتی ارزندهتر و گرانبهاتر است، کامل نمیشود و محقق نمیگردد جز با ولایت علیعلیه السلام «و مانودی بشیء مثل ما نودی بالولایه». محب الدین طبری از علمای بزرگ اهل سنت نقل میکند که رسول خدا(ص) فرمود: «اذاجمع الله الاولین و الاخرین یوم القیامه و نصب الصراط علی جسر جهنم، لمیجزها احدالا من کانت له براءه بولایه علی بن ابی طالب». در روز قیامت که خداوند تمام مردم را جمع میکند و صراط بر پل دوزخ زده میشود،هیچ کس از آن نمیگذرد جز کسی که با ولایت علی ابن ابیطالب، گذرنامه بیزاری وبرائت از جهنم را داشته باشد. ولایت علی(ع) همان دین حنیف است که فرمود:
«فاقم وجهک للدین حنیفا فطرت الله التی فطر الناس علیها». پس ای پیامبر (همراه با پیروانت) به سوی آیین پاک اسلام رویآور که فطرت الهیاست و مردم بر آن مفطور شدهاند.
و ولایت علی همان طریقه و روش صحیح زندگی است که اگر مردم آن روش را برگزینند،خداوند در روز رستاخیز، از آب گوارای حوض کوثر به دست علی علیه السلامسیرابشان میگرداند. «و ان لو استقاموا علی الطریقه لاسقیناهم ماء غدقا.» و ولایت همان نعمتی است که حتما از آن سؤال میشود که با آن چگونه رفتار کردید«ثم لتساءلن یومئذ عن النعیم.» آلوسی، مفسر بزرگ اهل سنت در تفسیر کبیر روح المعانی پس از ذکر آیه شریفه«وقفوهم انهم مسئولون» و آنان را متوقف کنید و ایستبدهید که مسئولیت دارند وباید پاسخگو باشند، در ذیل تفسیر این آیه، اقوال گوناگونی را نقل میکند و سپسنتیجه میگیرد و میگوید:
«سزاوارترین و صحیح ترین سخن این است که در آن روز از عقاید و اعمال انسانسؤال میشود و از همه مهمتر و عظیمتر، قطعا ولایت علی کرم الله وجهه است». و در این روز بزرگ که یادآور نصب و تعیین امیرالمؤمنین به دست مبارک رسولاکرم صلی الله علیه و آله وسلم و به امر پروردگارش است، باید این فطرت الهیرا در دلها زنده کرد و پردههای ظلمت و جهالت و تارهای نادانی و غفلترا ازدیدگان غافلان برداشت تا بر طریقه حق پایدار گردند و به صراط مستقیم الهی رویآورند و دینشان کامل شود. مفضل از امام صادق علیه السلام میپرسد:
مولای من! آیا به من دستور میدهی کهاین روز را روزه بداریم؟ حضرت پاسخ میدهد: «ای و الله ای و الله انه الیوم الذی نجی فیه ابراهیممن النار فصام لله شکرا لله عزوجل ذلک الیوم، و انه الیوم الذی اقام رسول اللهاءمیرالمؤمنین علما و ابان فضله و وصیته، فصام ذلک الیوم، و ذلک یوم صیام وقیام و اطعام الطعام و صله الاخوان و فیه مرضاه الرحمن و مرغمه الشیطان». آری، به خدا قسم آری، به خدا قسم! این همان روزی است که خداوند، حضرتابراهیم را از آتش رها ساخت، پس او به شکرانه این لطف الهی، این روز را روزهگرفت. و همانا این روز، روزی است که رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله وسلم امیرالمؤمنین علیه السلام را بر مردم نصب کرد و بزرگواری و فضلش رانمایان ساخت و او را وصی و جانشین خود قرار داد، پس او هم در این روز، روزهگرفت و این روز، روز روزه گرفتن و دعا کردن و مسلمانان را اطعام نمودن و بهدیدار برادران دینی رفتن است و در این روز، رضایتخدای رحمان به دست میآید وبینی شیطان به خاک مالیده میشود (مایوس میگردد(
امام صادق علیه السلام اعمال این روز مهم را در چهار چیز خلاصه میکند:
1/ صیام: در برخی روایات وارد شده که روزه این روز برابر استبا صد بار حجو صد بار عمره. و در روایت دیگری، کفاره شصتسال گناه است. پس حتما برادران وخواهران به این فضیلتبسیار مهم توجه کنند و حتما آن را روزه بدارند.
2/ قیام: اصطلاحا قیام بر عبادت و زنده نگه داشتن این یوم الله با مناجات ودعا و استغفار، اطلاق میشود ولی ممکن است قیام کنایه از استقامت و پایداری درراه حق و قیام در برابر دشمنان اسلام و مسلمین و مبارزه با طاغوتها و ستمپیشگانباشد. بهر حال خود قیام علیه باطل و جهاد در راه خدا، نیز یک عبادت بزرگ استبلکهاز اهم فرائض و واجبات است.
3/ اطعام الطعام: مهمانی کردن و اطعام نمودن برادران باایمان از ویژگیهایتمام اعیاد به ویژه این عید بزرگ است که بر آن تاکید شده است. و قطعا خرسندنمودن مؤمنین، از برترین عباداتی است که رضایت پروردگار را به دنبال دارد.
4/ صله الاخوان: احسان و نیکی به برادران مؤمن و دید و بازدید و زیارت آنانپیوسته از اعمال بسیار پسندیده و نیکو است ولی در این روز، تاکید بر آن شدهاست. در روایت دارد که هر وقتبا برادر مومنی دیدار کردید، برای تهنیتبه اوبگویید: «الحمد لله الذی جعلنا من المتمسکین بولایه امیرالمؤمنین والائمهعلیهم السلام» سپاس و حمد خدای را که ما را جزء تمسکجویان به ولایت امیرمومنان ودیگر امامان درود خدای رحمان بر آنان قرار داد. فرا رسیدن این اعیاد بزرگ اسلامی را به مقام شامخ ولی الله الاعظم ارواحنالتراب مقدمه الفداء، علمای اعلام، مقام معظم رهبری، ملتبزرگ ایران و عموممسلمانان و شیعیان و پیروان امامان، تبریک و تهنیت عرض نموده، از خدای بزرگخواهانیم ما را جزء شیعیان و ولایتپذیران واقعی قرار دهد.
الحمد لله الذی جعلنا من المتمسکین بولایه امیرالمومنین علی ابن ابیطالب(ع)